Биткойнът е изпреварил най-добре представящата се стока през 2023 година, а

...
Биткойнът е изпреварил най-добре представящата се стока през 2023 година, а
Коментари Харесай

Биткойнът изпревари златото с 10 пъти: идва ли нов ценови бум за криптовалутата

Биткойнът е изпреварил най-добре представящата се стока през 2023 година, а точно златото, съвсем 10 пъти. Това разгласи маккростратегът в Bloomberg Intelligence Майк Макглоун, представен от международните уеб сайтове за криптовалути. 

Експертът счита, че " биткойнът се насочва към интервал на забележителен напредък ".

Едно от главните преимущества на криптовалутата пред златото е капацитетът му за дълготраен напредък. Докато златото се счита за сигурен актив в от епохи, биткойнът съществува малко повече от десетилетие.

И защото от ден на ден хора осъзнават капацитета на BTC като средство за предпазване на стойност, приемането му евентуално ще продължи да нараства, акцентира специалистът.
 Биткойн и финансов безпорядък: цената на криптовалутата надвиши $28 000 за първи път от предишния юни
Биткойн и финансов безпорядък: цената на криптовалутата надвиши $28 000 за първи път от предишния юни

Добри вести за най-голямата криптовалута

Криптовалута като дълготраен актив

При златото това би било доста по-трудно, тъй като предлагането му е лимитирано и може да се добива с избран ритъм. Примеането на физически актив, който има мощно лимитирани ритъм на рандеман и предложение, би трябвало да е по-трудно в сравнение с един наличен цифров крипто актив.

Според Макглоун BTC може би се намира в временен интервал, преминавайки от актив, обвързван с риска към по-защитна инвестиция против икономическа неустойчивост и банкови рецесии.

Стратегът съпоставя биткойна с банковия показател KBW, който наблюдава обществено търгуваните банки и банкови институции в Съединени американски щати.
 Снимка 599527
Източник:

Според Макглоун относителната мощ на BTC по отношение на множеството активи може да демонстрира преориентирането му към световно цифрово поръчителство и капацитета му да се търгува по-скоро като златото и американските държавни облигации.

Крипто инветиции в несигурни времена

Макглоун също по този начин допуска, че световната стопанска система се измества към биткойн, злато и облигации заради актуалната криза. Той счита, че вложителите ще се стремят да купуват спадове в тези активи, защото светът се накланя към криза.

Световната стопанска система няма да премине през същите интервали на огромна доларова ликвидност, както в предишното, което ще принуди вложителите да заемат по-запалена позиция във връзка с биткойн, злато и облигации.

Скорошното предимство на най-популярната криптовалута над златото и нейният капацитет за дълготраен напредък и отбранителни вложения я вършат прелъстителен актив за вложителите в несигурни времена.

И защото международната стопанска система върви към криза, биткойнът, златото и облигациите занапред могат да станат още по-ценни.

Тази седмица възходящите проблеми в банковия бранш, високата инфлация и възобновените очаквания за намаляване на паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати (Фед) качиха цената на биткойна до равнища, невиждани от юни 2022 година. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация мина прага от $28 000 за първи път от близо 9 месеца насам.
 Възможно ли е биткойнът да стане световно платежно средство?
Възможно ли е биткойнът да стане световно платежно средство?

Какви са " провокациите "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР